Racuszki z ananasem

0 (0 ocen)

  • 40 min

trochę letniej egzotyki w moim domu

  • 40 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    łyżeczka sody oczyszczonej
    2 jajka
    szczypta soli
    cukier waniliowy
    świeży ananas
    olej

Racuszki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mleko, wodę , jajka , mąkę, cukier waniliowy , sodę, sól - mieszamy na idealnie gładką masę (gdy jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki)
  • 2. ananasa obieramy i kroimy na plastry ; na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju i nalewamy ciasto , kładziemy nie za grube plastry ananasa
  • 3. smażymy z obu stron na złocisty kolor ; odsączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem ; podajemy na ciepło lub zimno z bita śmietaną :)

Komentarze

Podobne przepisy