Racuszki wielowarzywne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Chrupiące racuszki na szybki obiad! Zdrowe i pyszne!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( ok. 4-5 szt )
    * kalarepa - 1 szt
    * marchew duża - 1 szt
    * seler mały - 1 szt
    * jajko - 1 szt
    * mąka - 3 łyżki
    * sól - 1 szczypta
    * pieprz - 1 szczypta
    * olej do smażenia

Racuszki wielowarzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy , trzemy na tarce na dużych oczkach.

    Dodajemy jajko , mąką oraz przyprawy.

    ( Jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać 2 łyżki mleka ).

    Całość dokładnie mieszamy i smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju!

    Odsączamy na papierowym ręczniku.

    Zajadamy!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy