Racuszki śmietanowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne, lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 szklanki wiórków kokosowych
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki śmietany 30%
    2 jajka
    1 łyżka masła
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    olej do smażenia

Racuszki śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Masło rozpuścić. Wszystkie składniki wymieszać, na koniec połączyć z pianą z białek. Ciasta jest ciut gęstsze niż na naleśniki. Ciasto nalewać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Podawać z cukrem pudrem, owocami, konfiturą. Świetnie smakują same :) Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy