Racuszki ryżowe z bananami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie , smaczne , tanie racuszki z ryżu z dodatkiem bananów.Fajny pomysł zarówno na obiad , jak i podwieczorek.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    ( dla 2 osób )

    * ryż – 1 torebka

    * banan – 2 szt

    * wiórki kokosowe -4 łyżki

    * cukier – 3 łyżki

    * małe jajko – 1 szt

    * mąka pszenna – 1 czubata łyżka

    * wanilia – 1 laska

    * olej – 250 ml

    * cukier puder – do posypania

Racuszki ryżowe z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości , odcedzamy , lekko studzimy.

    Dodajemy 2 zmiksowane ( lub bardzo drobno posiekane banany ) , łyżkę mąki i jajko.

    Wrzucamy podprażone wiórki kokosowe , ziarenka wydrążone z wanilii i dosładzamy do smaku.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy