Racuszki miodowe

0 (0 ocen)

Moje córki bardzo je lubią..

Składniki:

  • 1,5 szkl.mąki [dałam troszkę więcej]
    1 szkl.mleka
    1 łyżka miodu
    2 dkg drożdży
    1 łyżka masła
    2 jajka

Racuszki miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciepłe mleko rozmieszać z miodem, dodać pokruszone drożdże i łyżeczkę mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę i roztopione masło oraz jajka.Dokładnie zmiksować łyżką lub zmiksować, aby nie było grudek.Odstawić do wyrośnięcia.Na patelni rozgrzać olej , łyżką kłaść małe ale dość grube placuszki.Smażyć z obu stron.Osączyć na ręczniku papierowym , posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy