Proste mega puszyste racuszki na mące kukurydzianej podane z wiśniami straciatella w żelu, to wspaniała słodka przekąska dla dzieci lub na podwieczorek :)
30 min
Składniki:
1 jajko
300 ml kefiru
1/4 szklanki cukru
2/3 szklanki mąki kukurydzianej
2/3 szklanki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
wiśnie straciatella w żelu do polania
Racuszki kukurydziane z wiśniami straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko ubić z cukrem na puszysto, wlać kefir, dodać mąkę kukurydzianą wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, wlać olej i całość zmiksować mikserem na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nalewać łyżką porcje ciasta, smażyć racuszki z obu stron na złocisto.
Po usmażeniu podawać polane wiśniami straciatella.
Komentarze