Racuszki kokosowe z musem z jabłek

0 (0 ocen)

Pyszne danie dla małych i dużych łakomczuchów:)

Składniki:

  • Racuszki:
    kefir
    2 jajka
    1 1/3 szkl mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    4 łyżki kokosu

    Mus:
    6 jabłek
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka cynamonu

    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

Racuszki kokosowe z musem z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Racuchy: Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na kilkanaście minut.
  • 2. Mus: Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i dusić z 1/3 szkl wody (od czasu do czasu mieszając) do czasu aż zaczną się rozpadać. Dodać cukier i cynamon, wymieszać i zmiksować na gładki mus.
  • 3. Smażyć małe, okrągłe racuszki. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać gorące z musem jabłkowym i posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy