Racuszki kokosowe z musem jabłkowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne danie dla małych i dużych łakomczuchów

  • Łatwy

Składniki:

  • RACUCHY::
    - kefir: 1 opakowanie
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 1.33 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - wiórki kokosowe: 4 łyżki
    MUS JABłKOWY::
    - jabłka: 6 sztuk
    - cukier: 3 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    DODATKOWO::
    - olej do smażenia: 1 szklanka
    - cukier puder: 3 łyżki

Racuszki kokosowe z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Racuchy: Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na kilkanaście minut.
    Mus: Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i dusić z 1/3 szkl wody (od czasu do czasu mieszając) do czasu aż zaczną się rozpadać. Dodać cukier i cynamon, wymieszać i zmiksować na gładki mus.
    Smażyć małe, okrągłe racuszki. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać gorące z musem jabłkowym i posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy