Racuszki jogurtowe

  • wyświetlono: 77 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na delikatne i pyszne racuszki jogurtowe. Będą idealne na śniadanie, podwieczorek lub kolację na słodko. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

100 g jogurtu naturalnego
1 jajko
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka suszonych drożdży
1/2 szkl mąki z samopszy (pszennej)
olej do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Racuszki jogurtowe

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
    Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy oba cukry, suszone drożdże i mąkę oraz dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy ogień i nakładamy łyżką porcję ciasta. Na małym ogniu smażymy racuszki na rumiano. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackisłodkie życiejogurtśniadanietania kuchniaracuszki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Racuszki gruszkowo-kokosowe11

Dodane przez: Elisa

Racuszki gruszkowo-kokosowe

Pyszne gruszkowe racuszki są idealne...

s

Dodane przez: sylwin03

Placuszki jogurtowe

Placuszki jogurtowe

Śliwkowe racuszki

Dodane przez: dorota w

Śliwkowe racuszki

Delikatne, miękkie racuszki z darami...

Racuszki z zsiadłym mlekiem

Dodane przez: ewuska2016

Racuszki z zsiadłym mlekiem

Słodki podwieczorek

borówkowe pancakes  czyli racuszki

Dodane przez: weronka6

Borówkowe pancakes inaczej racuszki

Pyszne ,lekkie i owocowe. Wspaniały...

Rosyjskie serowe racuszki

Dodane przez: dorota w

Rosyjskie serowe racuszki

Syrniki - tradycyjne placuszki...