Racuszki jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatne i pyszne racuszki jogurtowe. Będą idealne na śniadanie, podwieczorek lub kolację na słodko. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka suszonych drożdży
    1/2 szkl mąki z samopszy (pszennej)
    olej do smażenia

Racuszki jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
    Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy oba cukry, suszone drożdże i mąkę oraz dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy ogień i nakładamy łyżką porcję ciasta. Na małym ogniu smażymy racuszki na rumiano. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy