Racuszki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Puszyste placuszki z dynią

  • 20 min

Składniki:

  • 30 dkg dyni
    1 mały jogurt naturalny (200 ml)
    3 jajka
    mąka ok. 1 szklanki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka cynamonu
    1 cm korzenia imbiru
    1 cukier waniliowy
    2-3 łyżki cukru

Racuszki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać żółtka, jogurt i tyle mąki, żeby masa miała konsystencję gęstej śmietany. Dodać cukier, cynamon i starty imbir.
  • Racuszki dyniowe 2. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy