Racuszki drożdzowe z warzywami

4.5 (147 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Do tej pory przyrządzałam najróżniejsze racuszki tylko na słodko, ale z porannych zakupów na rynku wyszły mi dzisiaj warzywne :)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ciasto:
    1 jajko
    3 dkg drożdży
    1/2 łyżeczki cukru
    1 szklanka mleka
    mąka
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    zioła prowansalskie
    słodka papryka
    curry
    dodatki:
    1/2 cukinii
    15 dkg pieczarek
    1 czerwona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Racuszki drożdzowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto na placuszki 1. Podane składniki wymieszać razem na gładka masę. Maki dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce, żeby "ruszyło".
  • 2. Pokrojone pieczarki i paprykę podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i siołami.
  • Ciasto z dodatkami 3. Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, posypać curry i solą. Ciasto wymieszać z warzywami.
  • 4. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor.
  • 5. Usmażone odsączać na ręczniku papierowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować