Racuszki drożdżowe z rybą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rybne placuszki

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki
    250 g filetów rybnych, u mnie kostka z mintaja
    25 g drożdży + 1/2 łyżeczki cukru
    1 cebula
    1 marchewka
    1/2 pietruszki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuszki drożdżowe z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, obrana marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, pietruszkę drobno pokroić. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielka ilością wody i smażyć do jej odparowania. Rybę drobno pokroić i dodać do warzyw. Podsmażyć aż zmieni kolor, dodać koperek i doprawić.
    Drożdże rozmieszać z cukrem. Do mąki dodać sól, zaczyn i tyle ciepłej wody, ze powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dodać warzywa z ryba i wymieszać. Kiedy podrośnie smażyć placuszki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować