Racuszki drożdżowe z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób

pyszne

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ½ opakowania drożdży (50g)
    1 ½ szklanki mleka
    2 jaja
    2 łyżki cukru
    1 szklanka mąki
    3 jabłka
    Szczypta soli

Racuszki drożdżowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jabłka ścieram na tarce na grubych oczkach i odciskam nadmiar soku.
    2. Drożdże rozcieram z cukrem. Dodaje mleko, jaja, jabłka, sól i na koniec mąkę. Ciasto powinno mieś konsystencje dość gęstą.
    3. Rozczyn odstawiam i mieszam co 15 minut. Czynność te powtarzam 2 razy.
    4. Na rozgrzany olej wykładam małe porcje ciasta i smażę z dwóch stron na zloty kolor.
    5. Posypuje pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy