Racuszki drożdżowe z jabłkami

2.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was przepis na pyszne drożdżowe racuszki bardzo szybkie w przygotowaniu, ciasto nie potrzebuje nie wiadomo ile czasu aby urosło. W takim wypadku zapraszam pod podanym linkiem

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej,
    2 jajka,
    1,5 szklanki ciepłego mleka 3,2 %,
    3 jabłka,
    6 łyżek cukru,
    1 opakowanie drożdży suszonych 7 g,
    2 łyżeczki cukru migdałowego,
    1 łyżka octu 10 %
    dodatkowo :

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Racuszki drożdżowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy 1. Do miski dodać przesianą mąkę oraz resztę składników i za pomocą łyżki wymieszać do połączenia się składników
  • racuchy 2. Do przygotowanego ciasta dodać pokrojone w paski jabłka i wymieszać odstawić na 15 minut aby drożdże zaczęły pracować
  • racuchy 3. Gdy ciasto lekko podrosło na dużą patelnię wlać olej rozgrzać go, nakładać po łyżce ciasta z jabłkami i smażyć na bardzo wolnym ogniu na rumiany kolor
  • racuchy 4. Przygotowane racuszki można podawać kto z czym ma ochotę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować