Racuszki bananowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie co nieco, dla małych i dużych łasuchów:)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szkl. mleka
    2 szkl. mąki
    ¼ szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    2 banany
    Sok z cytryny
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego

Racuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wymieszać z mlekiem, dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Banany pokroić w cienkie plasterki , skropić sokiem z cytryny. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
  • 2. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy