Racuchy z serkiem i jabkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne puszyste placuszki z chrupiącą skórką. Nieco inne niż tradycyjne polskie racuchy bo na bazie twarożku i ze startym jabłkiem. Gotowe w 15 min.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Ser biały: 250 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - jabłka (starte): 2 sztuki
    - cukier (do smaku): 1 szczypta
    - sól: 0.33 łyżeczki
    - olej rzepakowy (do smażenia, można zastąpić sklarowanym masłem): 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Racuchy Placki Przystawki

Racuchy z serkiem i jabkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser i utrzeć z żółtkami, dodać starte jabłka, mąkę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać składniki.
  • 2. Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, cukier do smaku i delikatnie wymieszać.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron.
  • 4. Podawać przybrane owocami lub posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować