Racuchy z ricotty

  • wyświetlono: 120 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

dzieciaki je uwielbiają

Anyzkowo
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

Składniki :

2 jajka L,
100g mąki,
100ml mleka,
50g cukru,
100g ricotty,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olej do smażenia,
szczypta soli.

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy z ricotty

  • 1. Białka ubij wraz z solą na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z ricottą i cukrem. Dodaj mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Partiami do gęstego ciasta dodaj białka. Delikatnie połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nakładaj partie ciasta na patelnię. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

serplackiplacuszkiricotta

Zobacz nasze filmy

 

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe racuchy z wiśniami

Dodane przez: arturp0606

DROŻDŻOWE RACUCHY Z WIŚNIAMI

Wielbicielom placków na pewno zasmakują...

Racuchy bananowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Racuchy z bananami

Racuchy często robię na piątkowy...

Racuchy drożdżowe

Dodane przez: rzelkazag

Racuchy

Stary, sprawdzony przepis a racuchy...

Racuchy z pomidorem i pieczarkami

Dodane przez: JustKuchcik

Racuchy z pomidorem i pieczarkami

Racuchy zazwyczaj kojarzymy z pysznymi...

Racuchy

Dodane przez: Cukiereczek

Racuchy z dyni

Pyszne, kremowe racuchy z dyni,...

Racuchy dyniowe z jabłkami

Dodane przez: Jaga85

Racuchy dyniowe z jabłkami

Racuszki zachwycają nie tylko smakiem....