Racuchy z rabarbarem i truskawkami

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Po prostu je uwielbiam, są bardziej wyraziste w smaku niż racuchy z jabłkami :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej + łyżeczka proszku do pieczenia
    2 całe jajka
    1/2 litra mleka
    szczypta soli
    1/2 kg rabarbaru
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
    300 g truskawek na wierzch
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy z rabarbarem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić mikserem lub trzepaczką dość gęste ciasto, tak jak na babkę, dodać do niego obrany ze skórki i pokrojony na kawałki rabarbar.

    Smażyć na rozgrzanym oleju, gotowe posypać z dwóch stron cukrem pudrem, obłożyć truskawkami. Pychota :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować