Racuchy z rabarbarem i rodzynkami w czekoladzie

5 (170 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak wykonane racuchy smakują przepysznie. Na ich posmakowanie trzeba jednak na chwilę zapomnieć o liczeniu kalorii, no i najlepiej wykonać na śniadanie. Kwaśność rabarbaru równoważy dodatek rodzynek, a czekolada to kropka nad i.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    2 łyżki jogurtu
    2 łyżki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 jajko
    1 łyżeczka sody
    szczypta soli
    2 łodygi rabarbaru
    10 dag. rodzynek
    Czekolada:
    5 dag. czekolady
    4 łyżki mleka
    Dodatkowo:
    owoce
    płatki migdałów do posypania
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy z rabarbarem i rodzynkami w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mąkę, cukier, cukier waniliowy,mleko, jogurt, sól, sodę i jajko miksuję na jednolitą masę, dodaję oczyszczony i pokrojony w paseczki rabarbar oraz rodzynki, mieszam. Na rozgrzanym oleju smażę racuszki.
  • jk 2. Na papierowym ręczniku racuszki, osączam z nadmiaru tłuszczu. Czekoladę roztapiam w podgrzanym mleku, polewam racuszki. Całość posypuję owocami i płatkami migdałowymi.

Porady

Racuchy można podać posypane cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Rabarbar Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować