Racuchy z mleka zsiadłego z powidłami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Inny sposób na racuchy, które robi się błyskawicznie

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 szk. mleka zsiadłego
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 jajka
    • Około 2 szk. maki pszennej
    • Powidła
    • Olej do smażenia

Racuchy z mleka zsiadłego z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mleko 1. Do miski przekładamy mleko zsiadłe.
  • jajka 2. Wbijamy jajka.
  • proszek 3. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól.
  • mąka 4. Wsypujemy mąkę pszenną.
  • ciasto 5. Wyrabiamy ciasto musi być gęste, jak jest rzadkie dodajemy mąki.
  • ciasto 6. Z ciasta robimy kulkę, rozpłaszczamy ją.
  • powidłą 7. Na środek nakładamy łyżeczkę powideł.
  • ciasto 8. Zawijamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • racuchy 9. Racuchy gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy