Racuchy z malinami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tanie, szybkie i niesamowicie smaczne.

  • 50 min

Składniki:

  • - 50 dag mąki pszennej
    - 3 jaja
    - 1/2 szklanki cukru
    - cukier waniliowy
    - 1,5 szklanki mleka
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - tłuszcz do smażenia
    - 1/2 szklanki malin
    - 9 łyżek śmietany
    - 4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i tyle letniego mleka, by ciasto można było kłaść na tłuszczu łyżką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Maliny zmiksować ze śmietaną i cukrem. Racuchy podawać z powstałym jogurtem z malin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować