Racuchy z kiełbasą

4.5 (145 ocen)

do tej pory jadłam racuchy na słodko, postanowiłam dodać kiełbasę i wyszło pyszne danie

Składniki:

  • Ciasto:
    ok. 1 szkl. mąki
    1 jajko
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    ½ szkl. mleka
    ½ szkl. wody
    1 łyżeczka sody
    kilka plasterków cienkiej kiełbasy
    szczypta cukru
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przystawki

Racuchy z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę i jajko mieszamy razem, dodajemy cukier, sól, pieprz i zioła prowansalskie, dodajemy mąkę i sodę (mąkę w takiej ilości aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany), na końcu dodajemy łyżkę oleju. Odstawiamy na pól godziny. Na patelnie wlewamy niewielką ilość oleju. Na rozgrzany olej wylewamy łyżką małe placuszki, układamy plasterki kiełbasy. Smażymy z obu stron na złoto. Można podawać z ketchupem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.62 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Racuchy serowe

To może cię zainteresować