Racuchy z kapustą

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Te chrupkie, pikantne racuszki z pewnością posmakują każdemu. U mnie w domu przodują pośród wszystkich racuchowych dań.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 szklanka mąki,
    - 2 jajka,
    - ¾ szklanki mleka,
    - 1 cebula,
    - ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 szklanki posiekanej kapusty białej,
    - Sól, pieprz do smaku,
    - Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne

Racuchy z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną kapustę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
    Z mleka, mąki, proszku i żółtek zarabiamy ciasto ( jak naleśnikowe). Dokładamy kapustę oraz pokrojona w kostkę cebulę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Dokładamy ubite na sztywno białka. Mieszamy. Łyżką nakładamy racuszki na rozgrzany olej. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować