Racuchy z kapustą

  • wyświetlono: 2281 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Te chrupkie, pikantne racuszki z pewnością posmakują każdemu. U mnie w domu przodują pośród wszystkich racuchowych dań.

Jaga85
  • 20min

Składniki

Składniki:
- 1 szklanka mąki,
- 2 jajka,
- ¾ szklanki mleka,
- 1 cebula,
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki posiekanej kapusty białej,
- Sól, pieprz do smaku,
- Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy z kapustą

  • 1. Pokrojoną kapustę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
    Z mleka, mąki, proszku i żółtek zarabiamy ciasto ( jak naleśnikowe). Dokładamy kapustę oraz pokrojona w kostkę cebulę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Dokładamy ubite na sztywno białka. Mieszamy. Łyżką nakładamy racuszki na rozgrzany olej. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczylakapustaracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy drożdżowe

Dodane przez: rzelkazag

Racuchy

Stary, sprawdzony przepis a racuchy...

image-0fkg3tm

Dodane przez: Mniam1

Racuchy drożdżowe z kremem malinowym

Puszyste racuchy z mocno malinowym...

racuchy z twarogiem

Dodane przez: Wypieki Beaty

Racuchy z twarogiem

Pyszne racuszki dobre na każdy...

Racuchy gruszkowe

Dodane przez: Joatar

Racuchy gruszkowe z wanilią

Najlepsze dla mnie będą zawsze...

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Dodane przez: anka1988

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Racuszki robię z różnymi dodatkami,...

Drożdżowo - kukurydziane racuchy z jabłkami

Dodane przez: Bilcia

Drożdżowo - kukurydziane racuchy z jabłkami

Mój pomysł na racuchy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE