Racuchy z jabłkiem i z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Polecam na śniadanie miękkie, puszyste racuchy. Jabłek dałam dwa razy. Pokrojone, świeże jabłko dodałam do ciasta a do upieczonych jeszcze smażone jabłka z cynamonem ze słoika.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 gram mąki orkiszowej w tym 20 gram pełnoziarnistej

    1 jajko

    300 ml pitnego jogurtu naturalnego lub maślanki

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    trochę ekstraktu waniliowego lub wanilii
    średnie jabłko
    jabłka smażone ze słoika

    banan


    trochę mięty





    kilka posiekanych migdałów lub orzechów włoskich

    olej do smażenia

Racuchy z jabłkiem i z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta mieszamy za pomocą trzepaczki. Obieramy jabłko, kroimy na ćwiartki lub ósemki a potem na cienkie plasterki. Przekładamy do ciasta i mieszamy. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i smażymy jednakowej wielkości racuchy.

    Usmażone odkładamy na ręcznik papierowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy