Racuchy z jabłkami

4.51 (144 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

proste do przygotowania i pyszne racuchy.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 1 szk,
    jajko 1 szt,
    cukier 2 łyżki,
    drożdże 20 g,
    mleko 1 szk,
    budyń waniliowy 1 op,
    jabłko duże 1szt,
    cukier puder do posypania,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Do miski przełożyć mąkę, wsypać budyń, resztę cukru, dodać jajko, wlać mleko oraz zaczyn z drożdży. Całość dokładnie zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać. Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować