Racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Racuchy są świetnym pomysłem na śniadanie zarówno dla dzieci jak i dla starszych

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    3 łyżki cukru
    1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2/3 sztuki jabłek
    olej / oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przystawki

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajo i cukier , ucieramy.
  • 2. Powoli dodajemy mąkę , mleko oraz proszek do pieczenia . Mieszamy szpatułką lub mikserem .
  • 3. Jabłka obieramy , wycinamy gniazda nasienne i kroimy w plastry . Dorzucamy do ciasta
  • 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie porcje na złoty kolor z obu stron .
    Posypujemy cukrem pudrem

Porady

Racuchy świetnie będą samkowały również z nutellą lub dżemem np.truskawkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować