Racuchy z jabłkami

5 (157 ocen)

  • 10 min

Propozycja na podwieczorek lub też szybki obiad na słodko.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jajka
    0,5 litra mleka
    2,5 szklanki mąki
    2 łyżki cukru
    szczypta proszku do pieczenia
    4 jabłka starte na grubych oczkach lub pokrojone w cienkie plasterki
    cynamon do smaku
    cukier waniliowy
    cukier puder
    olej
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników(oprócz jabłek) blenderujemy na gładką masę. Dodajemy potarte jabłka a na koniec delikatnie mieszamy z ubitymi wcześniej białkami. Kładziemy łyżką na rozgrzany olej.
    Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować