Racuchy z jabłkami

  • wyświetlono: 274 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybkie śniadanie z dodatkiem owoców

20181014_173140
  • 5 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

300 ml mleka
220 gram mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru pudru
1 jajko
Pół łyżeczki cynamonu
2 jabłka
Olej do smażenia
Cukier puder i mus jabłkowy

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy z jabłkami

  • Racuchy z jabłkami1. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i usuwamy gniazda nasienne.
    Wszystkie składniki na ciasto mieszamy aż powstanie gładka masa.
  • Racuchy z jabłkami2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wlewamy gęste ciasto a na wierzch dodajemy krążek jabłka. Smażymy na większym ogniu żeby nasze racuchy nie naciągnęły oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Gotowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem oraz kilkoma łyżkami musu jabłkowego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkaracuchyśniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

Placki z kaszy jaglanej z jabłkami.

Dodane przez: nataliakielek

Placki z kaszy jaglanej z jabłkami

Pyszne placuszki na śniadanie,...

Cynamonowy ryż

Dodane przez: LenaGotuje

Cynamonowy ryż z jabłkami, figami i orzechami

Meczny ryż z cynamonem, delikatne...

Racuszki.

Dodane przez: Słodko Słodka

Racuchy Kefirowo-Bananowe

Kolejna propozycja na śniadanie...

Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami.

Dodane przez: BABECZKA 35

Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam...

Omlet z szynką i szczypiorkiem

Dodane przez: AnetaJ

Omlet z szynką i szczypiorkiem

790 Omlet to sposób na pyszne i...

Zupa mleczna z zacierką

Dodane przez: Ola1984

Zupa mleczna z zacierką

Jeden ze smaków dzieciństwa.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE