Racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięciutkie, delikatne i aromatyczne placuszki z jabłkami, które najbardziej uwielbiają dzieci na obiad lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •1 duże jabłko
    •9 łyżek mąki
    •½ łyżeczki proszku do pieczenia
    •½ łyżeczki cynamonu
    •2 łyżeczki cukru waniliowego
    •szczypta soli
    •250ml maślanki
    •2 jajka

    DODATKOWO:
    •serek kokosowy lub inny ulubiony
    •olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Racuchy Naleśniki

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obierz i pokrój na mniejsze części. W miesce umieść wszystkie suche składniki, maślankę oraz jajka. Wymieszaj za pomocą rózgi do uzyskania jednolitej masy. Dodaj jabłka, połącz. Placuszki smaż na rozgrzanym oleju na złoto brązowy-kolor. Połóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z serkiem waniliowym.
    Smacznego!

Porady

Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie smacznie_na_talerzu oraz na kanale YouTube https://youtu.be/N4EoB-r-YJE Serdecznie zapraszam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować