Racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -3/4 l mleka
    -mąka (ile zabierze)
    -2-3 jajka
    -1 dag drożdży
    -sól
    -cukier puder
    -olej do smażenia
    -5-6 dużych jabłek

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na talarki. Z mleka, mąki, jajek, drożdży zrobić gęste ciasto (gęstość śmietany), wyłożyć pokrojone jabłka - odstawić na 10 minut. Smażyć na patelni z olejem. Usmażone posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy