Racuchy z Gruszka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie macie pomysłu na pyszny podwieczorek lub słodką chwile? To właśnie dobrze trafiliście bo racuchy z gruszkami to niebo w gębie. Pyszne,szybkie i sycące. Zapraszam do przepisu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    4 Gruszki
    500 ml Mleko
    400g Mąki przennej
    2 Łyżeczki proszku do pieczenia
    1 opakowanie Cukier wanilinowy
    2 Jajka
    125g Cukru

    Dodatki:
    Olej do smażenia
    Bita śmietana
    Świeże truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Bita śmietana

Racuchy z gruszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Etap pierwszy:
    Obieramy gruszki ze skórki przecinamy na pół następnie wycinamy nasiona i odcinamy końcówki. Oczyszczone gruszki ścieramy na śrubek tarce(nie odcedzamy).

    Etap drugi:
    Mieszamy mleko z jajkami oraz cukrem następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i proszek wanilinowy(tak by powstała jednolita konsystencja).

    Etap trzeci:
    Starte gruszki przerzucamy do zmiksowanego wcześniej ciasta i wszystko razem mieszany.

    Etap czwarty:
    Na patelni rozgrzewamy olej. Gdy olej jest gorący mała chochelką nabieramy nasze ciasto i robimy małe placuszki. 2/3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.

    Etap ostatni:
    Odsączamy z oleju na papierze następnie układamy na talerzu i posypujemy cikrem pudrem. Nasze racuchy są już gotowe do spojrzycia.


    O nie zaraz zaraz zapomnieliśmy o bitej śmietanie i truskaweczkach do dekoracji.

    Smacznego

Porady

Danie jest wysoko kaloryczne smażone na oleju z duża ilością bitej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować