Racuchy z dyni

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -1/2 kg dyni
    -1 jajko
    -1,5 łyżki masła
    -1/2 szklanki mąki
    -2 łyżeczki startego świeżego imbiru
    -olej
    -sól
    -pieprz

Racuchy z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy ze skórki i oczyszczamy z pestek. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddzielamy od białka, ucieramy z masłem. Białko ubijamy na sztywną pianę. Dynię mieszamy z utartym żółtkiem, przesianą mąką i imbirem. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie lączymy z pianą z białka. Racuszki formujemy łyżką i smażymy z obu stron na rozgrzanym olejeju. Podajemy ze śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy