Racuchy z drożdżami i z tartymi jabłkami

4.5 (180 ocen)

Bardzo pulchne

Składniki:

  • Składniki :

    2,5 szklanki mąki,
    1 szklanka ciepłego mleka,
    5g drożdży instant,
    4 łyżki cukru,
    2 duże jabłka,
    olej do smażenia,
    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z drożdżami i z tartymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej do miski. Wsyp cukier, drożdże i wlej ciepłe mleko. Zmiksuj dokładnie. Miskę przykryj ścierką i odstaw do wyrośnięcia ciasto na 40-50 minut. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do ciasta i wymieszaj. W garnku rozgrzej olej. Łyżkę zamocz w gorącym oleju i smaż racuchy na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować