RACUCHY Z CUKREM BABCI

5 (147 ocen)

te racuchy robiła moja babcia , mama a teraz ja dla swojej pociechy . Pamiętam ten smak z dzieciństwa , beztroskiego dzieciństwa

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    2 szklanki mąki
    0,5 szklanki cukru
    1 szklanka ciepłego mleka
    6 łyżek ciepłej wody
    0,5 opakowania drożdży
    2 jajka
    3 łyżki cukru waniliowego
    2 szczypty soli
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Przekąski

Racuchy z cukrem babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Na samym początku drożdże mieszamy z kilkoma łyżkami mleka i odstawiamy do wyrośnięcia . Do reszty mleka i wody dodać mąkę rozmącone jajka , sól , cukier oraz wyrośnięte drożdże z cukrem waniliowym . Wszystkie składniki dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia . Na rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy małe racuchy na złoto z obu stron . podajemy ciepłe posypane cukrem .Smacznego

Porady

do ciasta dodaje odrobinkę ostu wtedy racuchy nie piją tak tłuszczu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować