Racuchy z cukini z miętą i serem feta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna przystawka, lub letni posiłek. Proste i świeże.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - jajka: 2 sztuki
    - cebulka dymka: 2 sztuki
    - ser feta: 200 gramów
    - mięta suszona: 2 łyżki
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - mąka pszenna: 150 gramów
    - sól i pieprz (do smaku): 1 sztuka
    - limonka: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Racuchy z cukini z miętą i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie scieramy na tarce na grubych oczkach.
  • 2. Drobno siekamy cebulki dymki i natke pietruszki.
  • 3. W dużej misce rozcieramy widelcem ser feta.
  • 4. Do sera feta dodajemy startą cukinię, natkę pietruszki, miętę suszoną, sól i pieprz do smaku, paprykę, jajka oraz mąkę. Mieszamy widelcem, aż składnki się połączą.
  • 5. Smażymy na oleju małe racuszki.
  • 6. Gotowe racuszki z cukini skrapiamy sokiem z limonki.
    Placki najlepsze są w temperaturze pokojowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować