Połączenie zdecydowanych smaków, jak chorizo i oliwki ze słonością dobrego żółtego sera. Serwować je można z różnymi sosami.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki (na ok 12 szt)
-100 g chorizo
-100 g tartego sera żółtego (u mnie ementaler)
-50 g zielonych oliwek bez pestek
-1 szkl. mąki pszennej
-1 jajko
-2/3 szkl. mleka
-sól i pieprz
-olej rzepakowy do smażenia
Racuchy z chorizo, oliwkami, serem i sosem meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać mąkę, dodać jajko i mleko. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować.
Oliwki pokroić w plasterki, chorizo w półplasterki albo małe kawałeczki. Dodać do masy razem z serem i dokładnie wymieszać łyżką.
Na patelni rozgrzać olej. Na gorący tłuszcz kłaść masę łyżką. Smażyć z obu stron aż będą rumiane. Podawać gorące z klasyczną meksykańską salsą.
Komentarze