Racuchy z buraczków czerwonych, twarogu i jabłek

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Racuchy z buraczków czerwonych, twarogu i jabłek. Doskonały smak i lekkość tych racuchów sprawia, że znikają z talerzy w oka mgnieniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanych i startych na tarce o drobnych oczkach czerwonych buraków
    opakowanie sera Capri-220 g.
    1 jajko
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanka mleka
    1/4 szklanka wody
    1 łyżka cukru
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 duże jabłko
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
    papierowy ręcznik do osączenia z tłuszczu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie Ser

Racuchy z buraczków czerwonych, twarogu i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy z buraczków czerwonych, twarogu i jabłek 1. Ser miksuje z mlekiem, dodaję buraki, wodę, sól, cukier, cukier waniliowy, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, miksuję mikserem do uzyskania jednolitej masy( małe grudki sera pozostaną), dodaję obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone na cząstki jabłko, mieszam.
  • Racuchy z buraczków czerwonych, twarogu i jabłek 2. Na rozgrzanym oleju smażę racuszki z obu stron, osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, podaję posypane cukrem pudrem.

Porady

Do przygotowania racuszków można użyć innego, dobrej jakości sera białego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ser biały Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować