Racuchy waniliowe z malinami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dzis zapraszam Was na racuchy z malinami. Wyszly pysznie!

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szkl. wody niskozmineralizowanej
    3 łyżki trzcinowego cukru
    1 jajko
    1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    kilka kropel aromatu waniliowego
    1 szklanka malin

    Dodatkowo;
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia
    maliny do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy waniliowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce miksujemy ze sobą wszystkie składniki przez kilka sekund. Pod koniec wsypać maliny (kilka zostawić do dekoracji) i delikatnie wymieszać łyżką.
    Następnie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony.
    Przed podaniem można delikatnie oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Jajka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować