Racuchy waniliowe z malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Uwielbiam wszystkie placki i placuszki. Te mogłabym jeść każdego dnia.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki pszennej lub fariny
    1 szkl wody niskozmineralizowanej
    3 łyżki trzcinowego cukru
    1 jajko
    1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    kilka kropel aromatu waniliowego
    1 szklanka malin

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia
    maliny do podania

Racuchy waniliowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce miksujemy ze sobą wszystkie składniki przez kilka sekund. Pod koniec wsypać maliny (kilka zostawić do dekoracji) i delikatnie wymieszać łyżką.
    Następnie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony.
    Przed podaniem można delikatnie oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić miętą i malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy