Racuchy serowe

4.62 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Puszyste, pulchne racuchy, świetne na śniadanie lub ciepłą kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    8 łyżek mąki
    300 g sera (u mnie 3-krotnie mielony ser z wiaderka)
    2-3 łyżki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.62 (13 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Racuchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzep z cukrami na puszystą, gęstą pianę. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej do masy. Na końcu całość delikatnie wymieszaj z serem (masa będzie gęsta).
  • 2. Na patelni rozgrzej olej. Łyżkę maczaj w wodzie i nabieraj porcję ciasta. Formuj w podłużny placuszek i smaż z obu stron, do zrumienienia. Gotowe racuchy osącz na papierowym ręczniku. Podawaj oprószone cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Jajka Mąka Cukier

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować