Racuchy rybne

0 (0 ocen)

Drożdżowe racuchy na wytrawnie :) z rybą i warzywami. Wymyśliłam je dla córki, która nie chce jeść ryb...

Składniki:


  • Racuchy:
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    15 g drożdży świeżych
    1 szczypta cukru
    Sól i pieprz do smaku
    400 g filetów z mintaja
    1 cebula
    Kawałek czerwonej papryki
    Szczypiorek
    4 rzodkiewki
    Olej rzepakowy do smażenia

Racuchy rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Drożdże i cukier rozpuścić w letnim mleku, dodać mąkę i wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
    Rybę umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa. Warzywa pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Warzywa i rybę wrzucamy do ciasta, doprawiamy solą i pieprzem.
    Kłaść masę łyżką na rozgrzany olej, smażyć na złoto z obu stron, odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, u mnie z kapusty pekińskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy