Racuchy pomarańczowe

0 (0 ocen)

Takie racuszki wyszły z zalegającej mi pomarańczy, na którą nie miał kto się skusić.

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 1/2 szklanki mąki
    łyżka cukru
    1/2 łyżki sody
    szczypta soli
    jajko
    duża pomarańcza
    olej do smażenia
    4 łyżki cukru pudru

Racuchy pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, 1/2 szklanki zimnej wody, mąkę, cukier, sodę, szczyptę soli i jajo zmiksować.Obraną pomarańczę pokroić na małe kawałki, dodać do ciasta, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano i chrupiąco. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy