Racuchy pomarańczowe

5 (181 ocen)

  • 10 min

Racuchy, to ulubione danie każdego dziecka. Jedne wolą z jabłkami, inne z rabarbarem, czy jagodami. Obojętnie jak, je przygotujemy, cieszą się ogromnym powodzeniem!

  • 10 min

Składniki:

  • Serek waniliowy- 300 gram
    pomarańcza - 2 sztuki
    mąka - 2 szklanki
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    jajko - 1 sztuka
    Cukier puder - do obsypania
    olej do smażenia - 3 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy pomarańczowe II 1. Z pierwszej pomarańczy wycinamy cały miąższ. Obieramy, a następnie między błonami wycinamy miąższ. Wrzucamy do blendera, dodajemy jajko i serek waniliowy - całość miksujemy. Przelewamy do średniej wielkości miski. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dosypujemy stopniowo, ciągle mieszając do przygotowanej wcześniej masy z serka. Z drugiej pomarańczy usuwamy nożem skórkę, następnie wycinamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, porcjami nakładamy ciasto, na nie po kilka kawałków pokrojonej pomarańczy. Smażymy do zarumienienia się racuchów z obu stron - na wolnym ogniu. gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem - podajemy;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować