Racuchy po rosyjsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Puszyste i tak słodkie, jak chcesz dodając mniej lub więcej cukru. A na przełamanie słodyczy dobre będą kwaśne maliny.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka maślanki
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    0,5 łyżeczki sody
    Szczypta soli
    Olej do smażenia

Racuchy po rosyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślankę łączymy z sodą i jajkami. Dodajemy do suchych składników. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złoto. Odsączamy na ręczniku kuchennym. Podajemy z czym najbardziej lubimy: dżemem, śmietaną, owocami, miodem.

Porady

Warto by składniki mokre były w temperaturze pokojowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy