Racuchy pizzowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak smaczne, że znikają w mig :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    1 jajo
    1 szkl. wody
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1,5 dag drożdży
    sól
    pieprz
    mąka pszenna

    PONADTO:
    3 ogórki konserwowe
    garść kukurydzy konserwowej
    1 laska kiełbasy zwyczajnej
    1 cebula
    1/3 papryki czerwonej
    ser żółty
    keczup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Przekąski

Racuchy pizzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić ciasto dodając tyle mąki pszennej, aby ciasto było gęste, niczym gęsta śmietana.
  • 2. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, odcedzić po kilku minutach.
  • 4. Kiełbasę, paprykę, ogórki pokroić w kostkę.
  • 5. Do wyrośniętego ciasta dodać ogórki, paprykę, cebulę, kiełbasę i kukurydzę, dokałdnie wymieszać.
  • 6. Nakładać łyżką na patelnię, smażyć na rozgrzanym oleju do zezłocenia.
  • 7. Gorące posypać żółtym serem, polać keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować