Racuchy na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jabłkowe racuszki z musem truskawkowym smakują wyśmienicie,zwłaszcza że truskawki mam z własnej działki.

Składniki:

  • Ciasto: 2 jajka
    ● 10 dag mąki
    ● 150 ml mleka
    ● 100 ml wody gazowanej
    ● sól
    ● 3 łyżki oleju
    ● 1-2 jabłka.
    Mus: 15 truskawek
    ● 2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy. Wlewamy
    łyżeczkę oleju, mleko i wodę,
    odrobinę solimy i stopniowo
    wsypujemy mąkę. Ciasto powinno
    mieć konsystencję budyniu
    (w razie potrzeby dodajemy
    mąkę lub wodę
  • 2. Jabłka myjemy, obieramy
    i kroimy w cienkie plasterki.
    Wsypujemy do ciasta, mieszamy.
    Na rozgrzanym oleju
    smażymy placuszki o średnicy
    ok. 15 cm.
  • 3. Truskawki myjemy, osączamy,
    lekko rozgniatamy, aby
    puściły sok. Dodajemy cukier
    i energicznie mieszamy. Polewamy
    racuszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować