REKLAMA

Racuchy na kefirze

wyświetlono: 13898 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami - tradycja polskiej kuchni

opublikowany: 17.08.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 5 dkg drożdży
    1 1/2 kubka kefiru
    3/4 szklanki mleka
    szczypta soli
    4 łyżki cukru
    cukier wanilinowy
    2 duże jabłka (lub 5 małych papierówek)
    3 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
Ocena:

(średnia 4.44 z 198 głosów)

Jak zrobić Racuchy na kefirze?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir, jajka, mąka, sól, cukier, łączymy ze sobą, w ciepłym mleku rozpuszczany drożdże, zaczyn wlewamy do ciasta, wszystko razem mieszamy, na końcu dodając jabłka pokrojone w kostkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Smażymy na głębokim oleju nakładając ciasto łyżką.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Wojty Wojty

Racuchy na Kefirze

Szybkie racuchy.

kategoria: racuchy Placki opublikowany: 08.11.2017 | wyświetlono: 883 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Słodko Słodka Zdjęcie do publikacji.

Racuchy z Jabłkami na Kefirze

Babcine Racuszki.

kategoria: Desery racuchy Śniadanie opublikowany: 10.10.2018 | wyświetlono: 590 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 2
Dodane przez: Ania1408 Ania1408

Placuszki na kefirze z jabłkiem

Idealne na śniadanie.

kategoria: racuchy Placki Przekąski opublikowany: 01.12.2014 | wyświetlono: 342404 Książki kucharskie: 19 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE