Racuchy na kefirze

4.41 (213 ocen)

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami - tradycja polskiej kuchni

Składniki:

  • 5 dkg drożdży
    1 1/2 kubka kefiru
    3/4 szklanki mleka
    szczypta soli
    4 łyżki cukru
    cukier wanilinowy
    2 duże jabłka (lub 5 małych papierówek)
    3 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
Wystaw ocenę:

4.41 (213 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir, jajka, mąka, sól, cukier, łączymy ze sobą, w ciepłym mleku rozpuszczany drożdże, zaczyn wlewamy do ciasta, wszystko razem mieszamy, na końcu dodając jabłka pokrojone w kostkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Smażymy na głębokim oleju nakładając ciasto łyżką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować