Racuchy Kefirowo-Bananowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na śniadanie dla najmłodszych ;-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15-18 szt.

    2 banany
    1 jajko L
    1 szkl.kefiru
    1-1,5 szkl.mąki pszennej
    szczypta soli
    2-3 łyżki cukru brązowego
    0,5 łyżeczki sody

    Dodatkowo:

    olej do smażenia
    ulubione owoce
    cukier puder lub śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Racuchy kefirowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce rozgnieść widelcem banany na papkę,wbić jajko i wymieszać,następnie wsypać sól,cukier i sodę,wlać kefir i dokładnie wymieszać,wsypywać partiami mąkę i mieszać,ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Na patelnie z rozgrzanym olejem wykładamy łyżką porcję i smażymy na średnim ogniu z obu stron na rumiano,po zdjęciu z patelni racuszki układamy na ręczniku papierowym.
    Podawać polane śmietaną,lub posypane cukrem pudrem z ulubionymi owocami.

Porady

Najlepiej smakują z ulubionymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

mniam

To może cię zainteresować