Racuchy jogurtowo- szpinakowe z sosem aurora

3.5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

racuchy w wersji wytrawnej

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • racuchy:
    2 jajka
    250 ml jogurtu naturalnego
    160 g mąki
    100 g szpinaku baby
    sól i pieprz
    oliwa do smażenia
    sos:
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    250 ml mleka
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    50 ml śmietany 18%
Wystaw ocenę:

3.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Sos pomidorowy

Racuchy jogurtowo- szpinakowe z sosem aurora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i kroimy w paski, a następnie obsmażamy.
    Jajka roztrzepujemy, dodajemy jogurt, a potem mąkę i ostudzony szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i smażymy racuchy.
    sos:
    Mąkę rumienimy na maśle,a następnie dodajemy mleko i mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy chwilę,dodajemy koncentrat i śmietanę. Kiedy sos zgęstnieje doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Racuchy polewamy sosem i podajemy z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i opcjonalnie ze szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Pomidorki koktajlowe Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować