Racuchy jaglane z żurawiną

5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszne zdrowe racuszki - idealne na śniadanie lub podwieczorek;)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szkl kaszy jaglanej
    1 szkl mąki pszennej
    1 szkl mleka
    20 g drożdży
    1 jajko
    2 łyżki cukru
    4 łyżki żurawiny suszonej
    do smażenia olej
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Racuchy jaglane z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować wg zaleceń producenta na opakowaniu. Ostudzić.
    Mleko delikatnie podgrzać. W miseczce wymieszać ze sobą wszystkie składniki racuszków. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim placki nakłądając łyżką. Można podawać z cukrem pudrem lub dżemem.

Porady

Można podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem. W wersji dietetycznej można zrezygnować z cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować